top of page

'Karakter'

over

Australische herder

- ERKENDE FOKKER -

Australische herders

& hun eigenschappen

De Australian Shepherd is een geweldig ras, super intelligent en altijd aan je zijde, de aussie is grappig, ondeugend, altijd in zijn hart een puber en als ze zich sullig  voelen of ondeugend kunnen ze grijnzen naar je, soms noemen ze het ook een aussie smile!

Verwar dit niet met de tanden laten zien aan je maar gewoon een begroeting op hun manier, super grappig!

 

Verder vinden ze water en zwemmen heerlijk! Echte varkentjes kunnen het ook zijn, altijd luidruchtig aan t spelen maar zo zijn ze nu eenmaal, als een Aussie je hart gestolen heeft wil je nooit meer een ander ras! Ze kunnen je ook begroeten met een hoop kabaal en ze zijn lekker aanwezig! Een aussie is ook erg trouw en ze zullen je overal volgen zodra je opstaat of even naar het toilet gaat dus je moet er wel op voorbereid zijn dat je dat geen probleem vindt.

 

Ondanks deze karakter trek van "people person" zal je aussie het gelukkigst zijn in huis als een lid van de familie, aussies die alleen in kennels worden gehouden of een omheinde tuin zullen iedere dag zéér veel tijd met u nodig hebben of interactie met mensen om ze geestelijk en emotioneel gezond te houden, isolatie of buitengesloten worden van mensen zullen hun personaliteit aantasten en blaffende frustrerende honden creëren!!

 

 

 

 

Vergeet ook niet dat een aussie is en blijft een veedrijver of werkhond in hart  dus alles wat snel beweegt willen ze achterna gaan en zien ze als een spel, dus niet als agressie!!

 

Hun super intelligentie maakt dat ze voor een variëteit aan rollenspellen geschikt zijn, zoals rescue dogs,  zoekhonden voor drugs  en hulphond voor blinden en therapie hond voor hulp behoevenden.

Ook zijn het super waakhonden en kunnen ze erg beschermend  zijn naar het gezin!

 

Kortom de aussie is echt een super fijne hond ook met kinderen en andere huisdieren je kan ze alles leren want ze zijn heel leergierig en zullen alles doen om het je naar je zin te maken!

 

De aussie is van zichzelf ook een schone hond dus de training om hun behoeften buitenshuis te doen zal snel geleerd zijn! Verder hebben ze natuurlijk ook een goede vachtverzorging nodig, kam ze regelmatig om klitten te voorkomen en het voordeel als ze vuil zijn is dat een aussie een zelfreinigende vacht heeft! Laat ze drogen van de blubber en je zal zien dat als ze droog zijn het zand op de grond ligt!

Verder zijn ze ook super getalenteerd om diverse sporten te doen zoals Frisbee, Agility, Flyball, Gehoorzaamheid met Clicker Training en Doggy Dance, en schapendrijven is natuurlijk waar ze voor gefokt zijn!!

Maar natuurlijk zijn ze ook geschikt als gezinshond en heerlijke lange wandelingen te maken in de bossen of aan zee!!

Hier bij ons thuis  maken de honden echt deel uit van ons gezin en onze honden leven vrij en hebben 5 hectare om lekker hun energie kwijt te raken en met elkaar te spelen, Jasmijn & Jeffrey zorgen ook wel dat de verzorging van de honden vlekkeloos verloopt zo ook mijn moeder en mijn vriendin Sylvia en haar man Benny en haar vader Jeff die ieder weekend meegaan op show en mee helpen de honden te verzorgen en de aandacht te geven die ze nodig hebben!!

Denkt u na dit gelezen te hebben de aussie is een hond voor ons en u kunt de hond geven wat hij nodig heeft zoals liefde aandacht en dat hij zijn uitspattingen kwijt kan en lekker zijn beweging kunt geven, of heeft u toch nog vragen aarzel dan zeker niet contact met ons op te nemen, het is natuurlijk nog altijd het leukste om langs te komen en ze in levende lijve te ontmoeten!

Het is hier bij ons een echt aussie paradijs!

 

Hopelijk kunt u alles vinden op onze website wat u wilt weten over de aussie en zijn verzorging alsmede ook over de gezondheid  en bepaalde kwesties zoals de Ogen, HD en ED en de MDR-1 mutatie, bij een bezoekje kunnen we u nog meer vertellen wat u moet weten over de Aussie en de soms voorkomende ziekte epilepsie en DM die  zoals in veel honden rassen voorkomt.

“De vriendschap van een hond is vriendschap voor het leven” 
bottom of page