Australische herder

from

Dolci's Mini's

Korte introductie van de mini aussie

Zijn mini Aussies geschikt als familie/gezinshonden?

Absoluut!   Mini-aussies zijn erg toegewijd aan hun baasjes.

Ze vinden het geweldig om bezig te zijn met hun baasjes en zijn enorm toegewijd bij een goede opvoeding, denk aan gehoorzaamheidstraining, agility, flyball, maar het hoeft niet noodzakelijk een sport te zijn want je kunt hun energiepeil ook perfect omlaag brengen met denkspelletjes of gewoon lekker bal te gooien en een stevige wandeling.

Ze zijn ook super intelligent waardoor het trainen van de hond niet moeilijk is, maar door hun intelligentie hebben ze een consequente en sterke opvoeding nodig.

 

De mini aussie kan perfect omgaan met kinderen en andere dieren en is een perfecte uitbreiding voor een gezin.

Omdat ze erg loyaal zijn naar hun familie zijn ze meestal meer gereserveerd naar vreemde mensen en zullen ze voorzichtig toenadering zoeken.

De socialisatie op vroege leeftijd is daarom ook van groot belang voor de verdere groei van een mini aussie.

Wat is de ras-standaard van de mini aussie?

De Mini-Aussie heeft een halflange vacht, deze kan licht golvend of stijl zijn.

De vachtkleur is hetzelfde als bij de Australian Shepherd: blue merle, red merle, black tri en red tri, allemaal met of zonder koper en witte aftekening.

Het haar rond de ogen en oren mag niet wit zijn ( hier word op gelet bij shows ). Het haar op het hoofd, voorkant van de voorpoten en buiten de oren is korter dan de rest van de vacht. Het haar bij de achterpoten en rond de nek is vol, de Mini-Aussie heeft een broek en een kraag.

 

Bij de Mini-Aussie komen er verschillende staart-lengten voor; sommige aussies worden geboren met een volledige staart, sommigen zonder staart en anderen weer met een halve staart  (of ergens tussenin).

 

De ogen kunnen een combinatie zijn van bruin, amber, hazelnoot, blauw en marmer.

De grootte van een Mini-Aussie varieerd van 35,6 tot 48 centimeter (14 t/m 18 inch) voor een reu en 35,6 tot 45,5 centimeter (14 tot 17 inch) voor een teef. Het gewicht tussen de 9 en 14 kilo.

De levensverwachting ligt rond de 13 jaar.

mini aussie black tri

Go to link